zaterdag 2 februari 2013

Kaas maken

Gisteren een geweldige dag gehad op de biologische boerderij de Groene Griffioen.
Met alle collega's waren we daar voor een workshop kaas maken.
Een van de collega's was 12 1/2 jaar in dienst en dan doen we altijd iets leuks.
Dus met een groep van 6 (ons hele vaste team) togen we naar Weesp.
Op een geweldige plek, langs het water, konden we in een groot nieuw pand (het strobalenhuis, maar laat je door de naam niet misleiden... een prachtig groot pand waar het gezin ook gaat wonen) genieten van koffie met verse melk, met veel uitleg over de boerderij en de biologische kaas.
Daarna moesten we zelf aan de slag.

En hoe leuk is het om dan de volgende dag al te kunnen proeven van het kaasje wat je gisteren van een bak melk zelf hebt gemaakt!! Oh ja met hulp en uitleg natuurlijk.
(van melk, stremsel, naar wrongel met wei, warm water, op temperatuur, wrongel in zeef...)
De uitleg met veel enthousiasme en zichtbare trots over hun producten en ideeën waren top.

Het is een vers wit kaasje, de structuur zit een beetje in tussen mozzarella en feta. Maar lekker pittig. We kregen het kaasje mee in een emmer met pekelwater. Ik kon het niet laten er alvast een boterhammetje mee te beleggen.
De site en de blog van de Groene Griffioen zijn een aanrader en er naar toe gaan natuurlijk nog veel meer. Voor kaas, heerlijke belegen, jonge etc, melk, vlees en streekproducten.
(www.degroenegriffioen.nl)
Valt het op? Ik heb genoten!
En nu nog steeds, van dat lekkere kaasje.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen